NKH-KIDS OLDENZAAL 2018

 

NKH-KIDS EEFDE 2018

 

NKH-kids Oldenzaal 27 oktober.

Afgelopen zaterdag was het zover. Ik zou voor de tweede keer en race rijden op het NKH - Nederlands Kampioenschap Huurkarts. Ik had er super veel zin in.

Daar aangekomen heb ik 1 heat gereden om de baan nog eens te verkennen, deze was nog nat van alle regenbuien. Eigenlijk vond ik dat niet zo erg, omdat ik de woensdag ervoor al 3 heats gereden had op Kartbaan Oldenzaal toen het regende. Dit omdat ik deze baan nog helemaal niet kende.

Ik was dit keer best zenuwachtig. Had dit nog nooit zo erg gehad๐Ÿ˜ณ

In het klassement NKH-kids race 9 in het totaal klassement en Rookie klassement, verliep de dag als volgt:

Rookie Totaalklassement

Race 1 P1๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ˜Š P6
Race 2 P1๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ˜ƒ P8
Race 3 P1๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ˜ P7

In race 4 kwamen de zenuwen pas echt opspelen. Hier heb ik de hele race last van gehad, zo erg dat ik niet meer voorruit te branden was en dat lag niet aan mijn kart๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑToen ik als laatste over de finish kwam, kwam ook meteen alle spanning eruit en wist ik zeker dat ik een podium plek nu wel kon vergeten (waarom weet ik eigenlijk niet). Ik denk dat ik gewoon even niet meer kon denken๐Ÿ˜ฉ

Achteraf bleek ik het helemaal verkeerd te hebben want......
Op het podium mocht ik in het midden staan om mijn 1e NKH-kids beker in ontvangst te nemen๐Ÿ˜๐Ÿ†

 

 

NKH-kids Eefde was een geweldige dag!

We gingen al vroeg van huis, 06:45, zodat we zeker wisten dat we niet te laat kwamen.

Daar aangekomen stond #robinmensracing al op mij te wachten om met mij een trackwalk te doen. Ik had nog nooit op deze baan gereden, dus was wel handig.

Toen heb ik 2x een heat gereden om de baan nogmaals te verkennen. Mijn snelste tijd was 35,8 sec.

Daarna begon het echte werk, de flying lap kwalificatie. Dit had ik nog nooit gedaan, dus dat maakte het extra spannend, wist niet precies vanaf welk punt ik vol gas kon gaan om een zo’n goed mogelijke tijd neer te zetten. Dit lukte me nog niet helemaal, dus begon ik de race tot 2 keer toe op de laatste plek๐Ÿ˜ณ

Oefening baart kunst dus dit zal uiteindelijk steeds beter gaan๐Ÿ˜‰

Ik ben uiteindelijk op P12 geëindigd, dit betekend dat ik op P17 sta van de 24 in het totaalklassement.

 

Hoe dan ook heb ik heel erg genoten van deze dag en super veel geleerd. Op naar de volgende race op 17 oktober op #kartcentrumlelystad (zomeravond competitie).

 

Bedankt #fabianfelicianokarting voor de aanmoediging๐Ÿ˜Ž

Bedankt voor de mooie foto’s #edwinmens ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ‘

 

NXT-GP EMMEN 11/12 MEI 2019

 

 

NXT-GP 2019 11/12 mei Kartcircuit Pottendijk

Na een heerlijk ontbijt (poffertjes๐Ÿ˜) wilde ik weer racen, racen en racen.
Het was lekker weer dus dat zou helemaal goed gaan komen.

Race 1 mocht ik uiteindelijk op P5 beginnen, de positie die ik in deze race zou halen, zou meteen de startplek worden voor race 2.
De wedstrijd was echt super spannend, vooral bij de bochten liep ik eigenlijk elke wedstrijd vaak in op mijn 2 voorgangers, maar op het rechte stuk verloor ik het helaas vaak. Ik heb daar dan ook zoveel mogelijk de slipstream op moeten zoeken om nog wat meer vaart te kunnen maken.
Gezien mijn groeispurt, woog ik ong. 11 kilo zwaarder dan de rest in de competitie, dus mijn lengte en gewicht had ik dit keer zeker niet mee.
Toch wilde ik natuurlijk alles eruit halen wat erin zat. In race 1 verloor ik hierdoor dan ook 2 plekken.
Race 2 mocht ik op positie 6 beginnen (we zouden nu de Lay-out rechtsom gaan rijden en daar hadden we gisteren 2 aparte kwalificatie ronden voor).
Op het moment dat we aan de start stonden, begon het te regenen en vlak na de start kwam er zelfs een hagelbui (dit was niet voorspeld). De eerste bocht die genomen moest worden, was er een met een slippartij voor mij en nog wat anderen, en zo ging het 2 rondjes door. Overal op de baan gebeurde wel wat. De wedstrijd werd stilgelegd totdat deze bui over was (dit duurde gelukkig nog geen 5 minuten).
In deze race ben ik uiteindelijk 1 plek verloren en eindigde ik op P7.
Race 3 eindigde voor mij op P7 en Race 4 op P9.

Ik heb weer heel veel geleerd, onwijs genoten EN ik heb weer heel wat meters mogen maken (het is dat ik van mijn moeder uit de kart moest stappen, anders had ik er nu nog in gezeten๐ŸŽ๐Ÿ˜‚ ) die ik mee kan nemen naar de volgende race.
Het was echt een top weekend๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ‘

NKH EEFDE 21-09-2019

NKH EEFDE 21-09-2019

 

NKH EEFDE 21-09-2019

 

Vandaag weer NKH Eefde๐ŸŽ‰

Het was lekker weer en de races gingen top๐Ÿ‘๐Ÿ˜‚

Ik merkte dat het vandaag een stuk beter ging met mijn kwalificaties, dus ik mocht uiteindelijk ook een keer op P3 en p4 starten๐ŸŽ๐Ÿ’จ


Uiteindelijk was dit de uitslag:

Totaalklassement

1e Kwalificatie P3 - eindresultaat P6
2e Kwalificatie P11- eindresultaat P11
3e Kwalificatie P4 - eindresultaat P9
4e Kwalificatie P3 - eindresultaat P4

Overall P8

Midden gewicht uitslag:
P3๐ŸŽ‰๐ŸŽ๐Ÿ’จ

Met dank aan mijn sponsors:
Dis Amstelveen
Masto Tattoo
Amstelhof Sport & Health Club
Alle leden van de club van 25

En ook
Casper Reinders en team voor weer een super georganiseerde racedag.
Karting Eefde
Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF)

 

 

 

 

NKH OLDENZAAL 12 OKTOBER 2019

 

 

Ik had vandaag weer super veel zin in de race. Ik had heerlijk geslapen na een goede training op de baan en in het hotel. Ook de ochtend begon heerlijk ontspannen met een bubbelbad en pannenkoekjes. En toen, op naar de race

 

Mijn 1e kwalificatie begon mooi, van de 20 rijders mocht ik op P4 beginnen.

Ik verloor 2 plekken door.... en zakte af naar 6.

De tweede  kwalificatie liep ik net voor de finish in op mijn voorganger, waardoor ik gas terug nam en op P9 mocht starten.

Doordat er veel gebeukt werd, zakte ik helaas af naar een P15.

 

De 3e kwalificatie, was voor mij een dansje waard... het ging regenen๐ŸŒง๐Ÿ˜๐ŸŒง

En had daar stiekem op gehoopt, wie weet zou het mij een voorsprong geven.

Met de training had ik namelijk een 50.5 gereden in de regen. Ik kwalificeerde me op de 4e plek en eindigde 5e๐Ÿ˜ฌ 

 

De laatste race eindigde ik op een 7e plek nadat ik op 8 begonnen was.

 

Dit alles maakte mij 8e overall.

Ik heb in ieder geval weer genoten en zal mijn best doen om er op 9 november meer uit te halen.

 

1e

Kw P4

Race 6

 

2e

Kw 9

Race 15     

 

3e 

Kw 4

Race 5

 

4e

Kw 8

Race 7

 

Met dank aan mij sponsors:

Denhaagtimmerwerken

@frbedrijfsdiensten

Amstelhof Sport & Health Club

Dis Amstelveen

Masto Tattoo

 

De club van 25 

 

Casper Reinders /NKH - Nederlands Kampioenschap Huurkarts voor weer een super organisatie 

Kartbaan Oldenzaal (het is hier altijd gezellig en ik vind het een supergave baan๐ŸŽ๐ŸŒฌ)

 

Ook wil ik alle bekerwinnaars feliciteren๐Ÿ˜๐Ÿ‘

 

Tot 9 november!!

NKH-KIDS 9 NOVEMBER 2019

Vandaag mocht ik weer lekker racen voor NKH - Nederlands Kampioenschap Huurkarts op Kartbaan Oldenzaal. Zoals altijd had ik er weer zin in en wil dan ook mijn sponsors, Schildersbedrijf ARD, Amstelhof Sport & Health Club, FR bedrijfsdiensten, Dis Amstelveen, Masto Tattoo, Den Haag Timmerwerken en de club van 25 weer bedanken voor het mogelijk maken van de wedstrijden en trainingen. Casper Reinders, bedankt voor de mooie foto’s en natuurlijk de organisatie en alles eromheen.

De baan was nat van alle regen die de nacht daarvoor gevallen was en oh wat was het koud, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik had er echt zin in en met de 1e one lap kwalificatie ging ik los. Ik dacht een mooie tijd neer te zetten door ruim afstand te bewaren op mijn voorganger, omdat ik toch veel inliep moest ik vlak voor de finish mijn gas loslaten en had daardoor niet zo’n beste kwalificatie tijd๐Ÿ˜“ In race 1 was mijn startpositie daarom P13 en verloor ik tijdens de race nog een plek.
Kwalificatie 2 ging gelukkig een stuk beter. Ik mocht op P4 starten๐ŸŽ‰, laten we het maar even niet hebben over mijn kwalificatie van ronde 3๐Ÿ˜œ
Hoe dan ook was het weer een spannende race en ben ik overall op de 10e plek geëindigd en in de middengewicht klasse op de 4e plek. Op 2 punten na, net geen beker. Maar ik geef niet op en ga er de volgende keer weer met volle moed en vaart tegen aan. Ik kijk alweer uit naar een gezellige NKH wedstrijd in Middelburg op 7 december.

AFSLUITING 2019

Gisteren nam ik afscheid van een geweldig 2019.

 

Het was voor mij het jaar waarin ik na 2 jaar kartles super veel ervaring kon opdoen door heel veel wedstrijden te kunnen rijden voor het NKH - Nederlands Kampioenschap Huurkarts.

Ook kreeg ik elke zondag les in de kartfabrique en mocht ik de @nxt-gp in Emmen rijden.

Mijn kartlicentie haalde ik in februari op Kartcentrum Lelystad, de plek waar mijn kartavontuur begon door in 2017 mee te doen aan de Formido Talentscouting Karting , ik stapte in zonder kartervaring en kwam met 12 andere kinderen van de 400 deelnemers in de kwartfinale te staan. Een geweldige ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Nu is 2019 voorbij, maar race ik graag het nieuwe jaar in en dan met nog meer gas erop om zo te gaan voor nog meer podiumplekken gecombineerd met nog meer ervaring en veel plezier.

Voor nu wil ik al mijn sponsors, de club van 25, mijn ouders, de organisators, de aanmoedigers en iedereen die ik vergeten ben bedanken voor wat ik het liefst doe, karten.

Ik wens jullie dan ook een mooie jaarwisseling en hoop jullie in 2020 zeker weer te zien.

Tot snel!!

 

 

 

 

NKH-Nederlands kampioenschap Huurkarts 7 maart 2020

1e race van het NKH zit erop. Dit keer waren we in Middelburg. Het waren mooie en spannende races. De 1e kwalificatie zou ik starten op P4, maar omdat er ergens iets mis ging, moesten we hem opnieuw rijden en reed ik mezelf naar een p6. Het kon beter maar dacht, volgende ronde een nieuwe kans. Die kans pakte ik. In de 2e kwalificatie haalde ik er een P2 uit en reed de race uit op dezelfde plek, P2. Ik kreeg  aardig wat tikken zo nu en dan en dat maakte het wel een lange pittige race, maar ook dan leer je weer dat de aanhouder wint๐Ÿ˜

 

Ik mocht in de A finale op de 4e plek starten. Ik had er super veel zin in want dat podium kwam al dichter bij. In deze race kreeg ik jammer genoeg de ene tik na de andere, zo hard dat ik meerder malen grip verloor en uiteindelijk recht op de banden afreed en gedeeltelijk op een andere kart terecht kwam. Ik zag iedereen die achter mij lag voorbij rijden, inclusief een eventuele podium plek.

Maar wat bleek. Van de 21 nkh-kids rijders had ik toch de snelste dagtijd, dus mocht ik alsnog een super mooie beker in ontvangst nemen๐Ÿ˜๐Ÿ˜

 

Afgelopen zaterdag was het zo ver. Ik mocht eindelijk weer een NKH - Nederlands Kampioenschap Huurkarts wedstrijd rijden op Kartbaan Oldenzaal en daar had ik super veel zin in. Na goed geslapen te hebben en een heerlijk ontbijt in het Hotel kon de race beginnen๐Ÿ˜

De kwalificatie ging jammer genoeg niet zo goed....eigenlijk heel slecht๐ŸคชIk moest de eerste race op P12 starten (de laatste plek in mijn poule). Ik heb gegeven wat ik kon en reed mezelf daarmee naar P9.
Bij de 2e race was mijn startpositie P8 en reed ik naar P5.
Met 14 punten haalde ik net de A finale niet, maar mocht daarom wel in de B finale vanaf P1 starten. Als ik me maar goed zou blijven focussen, zou ik zeker een podium plek kunnen pakken. In ronde 5 verloor ik twee plekken, maar deed mijn best om plek 3 voor mijzelf te houden.
Helaaaaaaasssss, de laatste ronde werd ik weer door 2 rijders ingehaald en verloor ik mijn laatste kans op een podium plek.
Hoe dan ook, ik heb weer genoten.

De komende periode weer wat meer energie en focus terug krijgen en dan worden de resultaten vast beter!